Werk en huidkanker

Nationaal actieplan huidkanker werk centrum huid en arbeid

De stuurgroep huidkankerzorg NL heeft een nationaal actieplan rondom huidkanker uitgebracht. Onze collega Birgitte Visch heeft hieraan bijgedragen. 

In dit actieplan staan diverse zaken rondom de urgentie, aanpak en preventie van huidkanker. Een hoofdstuk in dit boek gaat over werk en huidkanker. Hierin wordt dakdekker Ed gevolgd tijdens zijn operaties van huidkanker op zijn neus. Hij is blij om te horen dat er nieuwe vordering zijn gekomen in zijn CAO omtrent preventieve maatregelen. “Hij schroomt niet zijn ervaringen (…) te delen, als waarschuwing aan zijn collega’s”. Er zijn veel beroepen die voornamelijk buiten werken, denk aan: postbezorgers, hoverniers, boswachter, etc. In Nederland valt huidkanker niet onder de beroepsziekte, in tegenstelling tot onze oosterburen.  

Preventie op de werkvloer kent veel verschillende aspecten. Natuurlijke elementen gaan een rol spelen als de werkvloer niet binnen is. Centrum Huid en Arbeid biedt een programma aan, waarin wij zowel uw personeel voorlichten (zoals insmeren van de huid) als uw personeel screenen op huidkanker.

Bent u geïnteresseerd in dit programma? Neem dan contact op via de mail voor meer informatie of een offerte. 

Hier vind u het gehele document van de stuurgroep huidkankerzorg NL