Welke zonnebrandcrème moet ik gebruiken bij mijn huidtype?

De zomer is volop aangebroken en tijd doorbrengen buiten in de zon is onvermijdelijk. De temperaturen zijn misschien mild, maar laat je niet misleiden door te vergeten zonnebrandcrème aan te brengen.

Of je nu aan het zonnebaden op het strand bent of boodschappen doet in de stad, schadelijke UV-straling vindt zijn weg naar je huid. Je gezichtscrème kan een zekere mate van bescherming hebben, maar naarmate het weer warmer wordt, moet de SPF omhoog gaan. Als je in de zon staat wordt je huid beschadigd, droog en ongezond.

Uw reisplannen betekenen veel blootstelling aan de zon en verschillende vormen van door de zon veroorzaakte schade aan uw huid die kunnen leiden tot huidbeschadiging. Het aanbrengen van een reisvriendelijke zonnebrandcrème is dus het belangrijkste onderdeel van uw huidverzorgingsroutine. Zonnebrandmiddelen zijn er in verschillende vormen, zoals gels, zonnebrandcrème, crèmes, sprays, enz. Met veel merken op de markt worden we vaak verwend met de keuze van zonnebrandcrème volgens ons huidtype.

Kies Zonnescherm met breed spectrum

Zonnebrandcrème met een breed spectrum betekent dat het product beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Dit is niet alleen cruciaal voor de preventie van huidkanker, maar ook om uw gezicht te beschermen tegen schade door de zon en vroegtijdige huidveroudering.

Eerder werd aangenomen dat een zonnebrandcrème met SPF 15 onder de meeste omstandigheden voldoende UV-bescherming biedt. Maar de laatste paar is deze gedachte veranderd. Tegenwoordig moet de beste zonnebrandcrème voor het gezicht een SPF van 30+ hebben om ons te beschermen tegen UVA-, UVB- en IR-straling.

Ga voor een SPF 30 of hoger

Kies bij het kiezen van de beste zonnebrandcrème voor het gezicht voor een hoge SPF van 30 of hoger die gemakkelijk door de huid wordt opgenomen, zoals zonnebrandgel SPF 50 speciaal voor de vette huid. Ongeacht uw huidskleur, u moet altijd beschermd blijven tegen schadelijke UV-stralen.

Hetzelfde geldt voor je lichaam, vooral als je voor langere tijd aan de zon wordt blootgesteld. Vergeet niet zonnebrandcrème op je nek, oren, handen en voeten aan te brengen, want de huid is dunner en vatbaarder voor verbranding.

Zonnebrandcrème met SPF 30 laat naar schatting 1/30 zonnestralen door de huid stromen.  SPF 50 laat naar schatting 1/50 van de zonnestralen door de huid stromen. Kies dus verstandig uw zonnebrandcrème!

Overweeg je huidtype

Hoe u zonnebrandcrème kiest op basis van uw huidtype, is een veel voorkomende vraag. Houd bij het kiezen van een zonnebrandcrème rekening met uw huidtype. Heb je een droge huid die het niet goed doet in de zon? Dan heb je een zonnebrandcrème nodig die ook dienst doet als vochtinbrengende crème. Als je een vette, acne-gevoelige huid hebt, wordt een specifieke zonnebrandcrème voor een vette huid aanbevolen, omdat deze op waterbasis zal zijn in plaats van op oliebasis, dus een zonnebrandgel wordt aanbevolen voor een vette huid

Als uw huid gevoelig is en vatbaar voor irritatie, vermijd dan producten met alcohol, conserveringsmiddelen, geurstoffen en oxybenzone. Voor donkere huidtinten die gemakkelijk bruinen en zelden verbranden, kunnen ze het gevoel hebben dat ze geen zonnebrandcrème hoeven te gebruiken. Net als bij zonnebrand is een kleurtje het resultaat van DNA-schade door blootstelling aan de schadelijke UV-straling van de zon.

Daarom wordt zonnebrandcrème aanbevolen voor iedereen met lichtere of donkere huidtinten. De mannelijke huid verschilt ook van de vrouwelijke huid en vereist een ander soort verzorging en bescherming tegen de zon.

De beste zonnebrandcrème voor kinderen moet minimaal 50 zijn, maar u moet 70+ nastreven. Kies zonnebrandmiddelen die speciaal voor kinderen zijn gemaakt, omdat zonnebrandmiddelen voor volwassenen hun zachte huid kunnen irriteren. Baby’s hebben een nog sterkere bescherming tegen de zon nodig, omdat hun huid dunner en gevoeliger is.

Waterbestendig

Zorg er bij het kiezen van de beste zonnebrandcrème voor een gevoelige huid voor dat het product waterbestendig is. Fabrikanten van zonnebrandmiddelen mogen wettelijk geen SPF-product maken of claimen als ‘waterdicht’.

Waterbestendige zonnebrandcrème betekent dat je wordt beschermd tijdens het zwemmen, maar dat je opnieuw moet aanbrengen wanneer je uitstapt. Breng voor de beste bescherming elke 40-80 minuten een laag zonnebrandcrème aan.

Kwaliteit van ingrediënten

Eén van de belangrijkste dingen om op te letten bij zonnebrandmiddelen is de lijst met ingrediënten. Er zijn twee soorten zonnebrandmiddelen: chemisch en fysisch. Chemische ingrediënten voor zonnebrandcrème, zoals PABA (para-aminobenzoic acid) en cinnamates, absorberen UV-stralen en zetten de zonnestraling om in warmte-energie, terwijl fysieke zonnebrandmiddelen (zoals zinkoxide en titaniumdioxide) de stralen afbuigen en verspreiden voordat ze je huid binnendringen . Wat u gaat gebruiken, hangt af van uw huidtype en de hoeveelheid blootstelling aan de zon.

Zonnebrandmiddelen zijn meestal gemaakt van in het laboratorium geproduceerde chemicaliën, maar als je je huid extra wilt beschermen en hydrateren, zoek dan naar natuurlijke ingrediënten, oliën en extracten.

Bescherm uw huid tegen de zon met de beste zonnebrandcrème

Het kiezen van de beste zonnebrandcrème voor je huid en het voorkomen van veelgemaakte fouten bij het kopen van zonnebrandcrème kan overweldigend zijn met zoveel producten op de markt. Met deze tips weet je precies waar je op moet letten.

Gevoelige of vette huidtypes zijn het meest uitdagend als het gaat om blootstelling aan de zon, frequente blootstelling aan de zon kan uw huid nadelig beïnvloeden, dus het lezen van de ingrediënten is essentieel voor optimale bescherming.

Zonnebrandcrème is een belangrijk onderdeel van een huidverzorgingsregime dat ook moet bestaan ​​uit het zoeken naar schaduw, het vermijden van UV-bruining en het dragen van beschermende kleding, waaronder een hoed met een brede rand en een zonnebril met UV-blokkering.

Door uzelf te informeren, kunt u met vertrouwen zonnebrandcrème kiezen die aan uw specifieke behoeften voldoet, u de beste bescherming biedt tegen de schadelijke stralen van de zon en ervoor zorgt dat u het regelmatig gebruikt.

Voor meer informatie kunt u hier terecht.