Welke soort handschoenen?

Dagelijks gebruiken we ze, onze handen. Het is daarom van cruciaal belang om ze goed te beschermen tegen factoren van buitenaf. Dit kunnen zowel huid-irriterende stoffen als stoffen zijn waar me allergisch voor is. Dit geldt niet alleen voor de werksituatie, maar ook voor de thuissituatie.

Wanneer u veelvuldig contact heeft met water en irriterende stoffen (c.q. schoonmaakmiddelen), dan is het verstandig om zoveel mogelijk vinyl of PVC handschoenen te dragen. Hierbij gaat de voorkeur uit naar vinyl, omdat deze handschoenen voorzien zijn van een katoenen binnenbekleding om extra transpiratie te voorkomen. Wanneer u met chemische stoffen werkt, dan zijn nitril handschoenen aan te raden. Deze handschoenen laten namelijk nauwelijks geen chemicali├źn door. Let op! Dit is maar tijdelijke bescherming en draag wegwerp handschoenen maar eenmalig

Krijgt u eczeem gerelateerde klachten door de werkzaamheden die u verricht? Dan is het aan te raden om met de bedrijfsarts of bedrijfsleiding contact op te nemen, om te achterhalen hoe de irriterende of allergie veroorzakende stoffen vermeden kunnen worden. Bent u bekend met handeczeem of constitutioneel eczeem? Dan is het als jong volwassene verstandig om een goede beroepskeuze te maken, door bij voorkeur geen ‘nat’ beroep te kiezen.