Welkom op de site van de kapperspoli

De Kapperspoli adviseert kapsters over een goede en veilige manier van omgaan met producten. Daarnaast is de Kapperspoli vooral gespecialiseerd in screening en voor vroegtijdige onderkenning van allergieën en zinvolle interventie. Je komt in de dagelijkse praktijk in contact met allerlei stoffen, en dan vraag je je af, ben je nu allergisch of niet. Dat zoeken wij volledig voor je uit! 

Waarom de Kapperspoli? De hoeveelheid producten die wij testen, wordt vrijwel nergens in Nederland gedaan. Ook kunnen we specifieke producten testen waar jij mee werkt. Na 25 jaar ervaring op dit gebied weten we ook vaak of het zinvol is om te testen, welke stoffen er getest kunnen worden en of er echt een allergie is. Dit is belangrijk als je goed en fijn in je vak wil blijven werken.

1. Aanmelden

Aanmelden gaat het makkelijste per mail. Stuur uw mail naar info@huidenarbeid.nl. Dan nemen wij contact met je op en plannen we een afspraak. Ook als u vragen heeft, dan kunt u het beste een mail sturen. Geef hierin aan wanneer u het makkelijkst telefonisch bereikbaar bent. Bellen kan eventueel met: 06-44420468.

2. Inplannen

De Kapperspoli hanteert geen wachtlijst. Na aanmelding wordt in overleg met u een afspraak gemaakt voor het testprogramma.

3. Informatiepakket

Na het maken van de afspraken wordt zo nodig een informatiepakket opgestuurd.

4. Weekprogramma

Voor een allergietest zijn drie bezoeken aan de Kapperspoli nodig. Bij het eerste bezoek wordt er een uitgebreide analyse gemaakt van uw werkzaamheden en met welke stoffen u in contact komt. Er wordt gelijk een allergietest gestart, waarbij je plakker op je rug krijgt. Tijdens het tweede en derde bezoek vindt er een analyse plaats van de testen en krijgt u uitleg onder andere omtrent (handschoen)adviezen. 

5. Medische behandelingen

Medische behandeling wordt in principe niet gegeven. Indien nodig wordt er wel advies gegeven voor vervolgtherapie.

6. Verslag

Een week na het bezoek aan de Kapperspoli ontvangt u een schriftelijk verslag van het onderzoek en de gegeven adviezen.

7. Vragen

Heeft u verder nog vragen, ook na het testen? Neemt u dan contact op, via onze mailadres: info@huidenarbeid.nl, met uw vraag en uw telefoonnummer.

De Kapperspoli werkt anders dan een huisarts of dermatoloog. De Kapperspoli kijkt vooral naar de oorzaken in de salon aan die het eczeem hebben veroorzaakt. Eczeem wordt soms veroorzaakt door een allergie, maar lang niet altijd. Daar verdiepen wij ons in en geven we adviezen waardoor uw problemen kunt voorkomen. Sinds 1992 hebben meer dan 2200 kappers de Kapperspoli al bezocht en bij meer dan 70% verdween het eczeem en konden de werkzaamheden voortgezet worden.

Het kappersvak is creatief, kleurrijk en afwisselend. Harenwassen, knippen, verven, blonderen, permanenten, föhnen en stylen om de klant te geven wat hij wil. “Handeczeem, dat overkomt mij niet”, denken veel kappers, maar het dagelijkse intensieve contact met water, shampoo, haren, chemische stoffen in verf, blondeer en permanent veroorzaakt bij veel kappers handeczeem. Dit eczeem voorkom je alleen door precies uit te zoeken welke stoffen in de salon het eczeem veroorzaken, of er sprake is van een allergie of alleen een irritatie.

Hoe werk je daaraan? Naast het traject van uitvoerige allergenen screening biedt de Kapperspoli ook de mogelijkheid een kort programma (45-60 minuten) te volgen op de Kapperspoli om huidveilig en huidvriendelijk te leren werken (of weer even de belangrijke puntjes op de i te krijgen)

Kosten: 99,- euro p.p. incl. BTW.

Onderwerpen die ondermeer aan de orde komen zijn:

  • Huid: algemene uitleg over de opbouw en betekenis van je huid / screening huid van je handen
  • Eczeem: hoe kom je eraan maar vooral hoe kun je het voorkomen?
  • Toch eczeem gekregen? Hoe lossen we het op of hoe ga je er mee om!
  • Het belang van het dragen van het juiste type handschoen op het juiste moment: welke soort / wat voor materiaal / welke lengte / wanneer wel of niet handschoenen / aan- en uittrekken ervan en eenmalig gebruik
  • Verzorging van je handen: hoe vaak / wanneer / waarmee
  • Veilig werken met producten

Dit programma is nuttig en leuk en zeker geschikt om met een aantal collega’s samen te doen!

Voor meer informatie kun je contact opnemen.

Aanpak van eczeem bij kappers

De kapperspoli richt zich op de aanpak van handeczeem bij kappers. Dit gebeurt door allergietesten, bronaanpak, en verder door adviezen over veiliger werktechnieken, persoonlijke beschermingsmiddelen en adviezen voor optimale medische behandeling. De Kapperspoli onderhoudt, zo nodig, contacten met werkgevers, werknemers, producenten van haarcosmetica en opleidingsscholen.

De Kapperspoli adviseert kappers over veilig omgaan met producten en werkprocedures. De expertise van het Centrum voor Huid en Arbeid op het gebied van handeczeem bij kappers inspireerde de branchevereniging ANKO in 1992 tot samenwerking, waarna in 1994 de Kapperspoli als onderdeel van het centrum van start ging.

Wij hebben unieke expertise in het analyseren van de oorzaken van handeczeem bij kappers en proberen je snel weer goed aan het werk te krijgen.

Als je vragen hebt over de procedure of het aanmelden, stuur ons dan een mail en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.