Droge huid in de winter

De winterse temperaturen komen er weer aan komende weken. Vraag jij je wel eens af waarom je huid in de winter zo droog wordt? Dit komt voornamelijk doordat de luchtvochtigheid tijdens de wintermaanden lager is dan in de andere maanden. Hieronder vind je een aantal tips om ervoor te zorgen dat je huid minder droog wordt tijdens de winter.

Tip 1: Kleed je warm aan!

Tijdens de wintermaanden is de buitenlucht koud en droog. Dit zorgt ervoor dat je huid van nature uit droger wordt, hiermee neemt de kans op eczeem toe. Zorg daarom voor warme kleren, handschoenen en bedek je gevoelige delen van je gezicht om dit zo veel mogelijk te voorkomen.

Tip 2: Zalf of vochtinbrengende crème!

Bespaar tijdens de wintermaanden niet op zalf of vochtinbrengende crème, het liefst degene die 24 uur actief blijft. Dit zorgt ervoor dat je huid beschermd is tegen de kou. Smeer een flinke laag zalf of ureum houdende crème uit over je handen, gehele gezicht en lichaamsdelen die met de kou in aanraking komen.

Tip 3: Drink veel water!

Om te voorkomen dat je huid droog wordt door de lage luchtvochtigheid kan je het beste voldoende drinken. Hiermee hydrateer je je huid van binnen uit om de kans op uitdroging zo klein mogelijk te maken.